Comunitat Terapèutica del Maresme
serveis salut mental | salutmental.cat
 

La Comunitat Terapèutica del Maresme a “Salut Mental: Europa 2020”

Es van realitzar els dies 22 i 23 de maig les Jornades “Salut Mental: Europa 2020” a iniciativa de Fòrum salut mental, com a conseqüència del compromís que les entitats de Fòrum volen mostrar amb les directrius de la Unió Europea, plasmades en el Pacte per a la Salut i el Benestar Mental,  com a proveïdores de serveis d'atenció a la salut mental i addiccions a Catalunya.
Del 22/05/2014 al 23/05/2014

L'extens programa va contar amb la presència del Conseller de Salut, el de Benestar i Família i el d'Ocupació i Empresa, que van fer els seus parlaments, en la inauguració i en la cloenda, en la línia de seguir amb les directrius de la UE i de garantir la continuïtat en el Pla de Salut i en l'agenda del CatSalut.

A més, van expressar el recolzament a Fòrum i a les seves entitats com a interlocutor i col·laborador en l'elaboració de les línies de treball i en el reconeixement de la seva activitat. A la vegada, en la seva consolidació com a proveïdors de servei dins de l'atenció pública a la salut mental a Catalunya.

Per part de la Comunitat Terapèutica del Maresme, el director mèdic Dr. Guillem Homet va ser relator-moderador de la Taula “Complexitat de l'atenció a la salut mental i les addiccions” i juntament amb l'educadora social Clara Rives va presentar el treball “Programa de Promoció i Prevenció en Salut Mental a Pineda:  Salut Mental millor fent pinya” en la Taula de “Inclusió social i vida a la comunitat”.

Finalment, en la sessió de cloenda, es va projectar la pel·lícula “Àngels a Berlín” de Ferran Llagostera que relata el viatge a Berlín de l'Orquestra Bona Sort.

L'àmplia assistència i el debat dels continguts exposats posen de manifest la vitalitat de les entitats de Fòrum en el sector de l'atenció a la salut mental i a les addiccions i prova és el llibre que s'ha editat que recull les iniciatives innovadores o rellevants del conjunt de les entitats.

Les iniciatives presentades per la Comunitat Terapèutica, recollides en el llibre,  són la Campanya “Per la teva salut, vincula't” a Calella;  la Campanya “Salut Mental, millor fent pinya” a Pineda; el Programa Carretera; l'Orquestra Bona Sort; el CAPS de Bluefields a Nicaragua i l'activitat comercial de la Fundació Molí d'en Puigvert.

Salut mental Europa 2020
Salut mental Europa 2020
Salut mental Europa 2020
Salut mental Europa 2020

Salut mental Europa 2020
Salut mental Europa 2020
Salut mental Europa 2020
Salut mental Europa 2020