Comunitat Terapèutica del Maresme
serveis salut mental | salutmental.cat

CSMIJ Infantil i juvenil

L'atenció a la població infantil i juvenil en el Maresme nord té com a centre el CSMIJ (Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil).

L'accés al CSMIJ pot ser fet des del metge de capçalera, o pediatra del CAP, però també des dels EAP (Equip d'Assessorament Psicopedagògic), des dels Serveis Socials o qualsevol altre institució assistencial relacionada amb la infància o adolescència.

En el cas dels adolescents poden demanar atenció directa sense necessitat de derivació.

En cas de trastorns greus de la salut mental o del desenvolupament psíquic el pacient es vincula a un programa (programa TMG) que possibilita un abordatge més intensiu i un seguiment del cas conjuntament amb altres institucions.

Per altre banda, el CSMIJ participa del programa Salut i Escola donant suport a les infermeres adscrites al programa com als professionals dels EAP, facilitant l'accés al Centre d'aquells pacients detectats i derivats en el marc del programa.

Recorda que als Instituts està la infermera del Programa Salut i Escola que t'explicarà sobre com pots fer una consulta al CSMIJ.

 

Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil Maresme Nord

C/ Bruguera, nº 170-174
08370 Calella
Tel  937 693 693
Fax 937 693 795
csmij-mnord@ctm-salutmental.com
Coordinador: Sr. Agustín Celaá Avaro
 

L'horari d'atenció és de dilluns a divendres de 8:30h a 14:30h i els dimarts i els dijous de 16:00h a 19:00h


Informació per a nois i noies de 12 a 18 anys

Per adreçar-se al CSMIJ el millor és fer-ho demanant hora de visita per telèfon, també es pot venir personalment i sol•licitar ser atès per algun professional.

Les consultes que atenem són totes aquelles que fan referència a la Salut Mental, com ara temes relacionats amb l'estat d'ànim, dificultats en les relacions interpersonals, pors, trastorns de la imatge corporal, consum de tòxics i qualsevol dubte o preocupació de l'àmbit psicològic.