Comunitat Terapèutica del Maresme
serveis salut mental | salutmental.cat
 

Ràdio Calella: Obrint les ments, tancant estigmes

Divendres 10 d'octubre es va celebrar el Dia Mundial de la Salut Mental. Una efemèride promoguda per la Federació Mundial per la Salut Mental, que aquest any es presenta sota el lema “Obrint les ments, tancant estigmes”, escollit per primera vegada a través d'una votació a internet.
Divendres, 10/10/2014
L'objectiu és unir esforços en una lluita comuna: promoure la salut mental entre la població. I és que malauradament, els prejudicis al voltant dels problemes mentals, segueixen sent un dels principals obstacles en el dia a dia de les persones que els pateixen “la importància de les barreres que posem envers les malalties mentals; tenen un prejudici molt greu des de fa molt de temps, que és que els malalts mentals són perillosos, irresponsables, incapaços.., és una crida a obrir les ments i trencar barreres, i no estar tant subjectes als prejudicis  i a les pors”, ha dit el doctor Guillem Homet, director mèdic de la Comunitat Terapèutica del Maresme.

Obrir les ments i tancar els estigmes, tal i com diu el lema d'aquest any, és la millor manera per donar a conèixer a la societat la realitat de les persones amb trastorns mentals. Cal treballar per tal que es comprenguin millor aquestes malalties, de les que no cal oblidar, tots en podem ser víctimes. De fet, segons apunta el doctor Homet, "una de cada 4 persones pateix o ha patit algun tipus de malaltia mental; és el 25% de la població. I si no som nosaltres és algú del nostre entorn. Estem parlant d'un numero molt important de persones".

El Dia Mundial de la Salut Mental se celebra el 10 d'octubre de cada any amb l'objectiu de sensibilitzar la població sobre diversos aspectes relatius a la salut mental. La primera commemoració va tenir lloc l'any 1992.