Comunitat Terapèutica del Maresme
serveis salut mental | salutmental.cat
 

Oysho obre la seva primera botiga d'integració for&from a Palafolls (Barcelona)

La cadena de moda Oysho s'afegeix al programa social 'for & from ' del Grup Inditex obrint una botiga atesa per persones amb trastorn mental sever ( TMS ) a Palafolls ( Barcelona ) en col·laboració amb la Fundació El Molí d'en Puigvert . És la tercera botiga del programa en aquesta localitat , on també són presents Massimo Dutti i Bershka 'for & from ' i la setena del projecte .
Dimarts, 31/12/2013

Aquesta iniciativa s'emmarca en el programa d'inserció laboral d'Inditex per a persones amb algun tipus de discapacitat física o intel·lectual , ' for & from' , que va néixer el 2002 amb l'obertura d'una primera botiga de Massimo Dutti . Amb aquesta nova obertura , el programa 'for & from ' compta amb una xarxa de set botigues: tres a Palafolls ( Barcelona ) , de Massimo Dutti i Bershka , dos a Allariz (Orense ) , de Massimo Dutti , i Tempe ( complements i calçat de totes les cadenes del Grup Inditex ) , una altra de Tempe , a Elx ( Alacant ) i una de Stradivarius , a Manresa ( Barcelona ) .

Oysho ' for & from ' , situada al número 7 del carrer Major de Palafolls , ven productes de campanyes anteriors a preus reduïts . La plantilla de la botiga està composta per vuit persones , sis de les quals estan diagnosticades amb TMS . Aquests treballadors han rebut formació específica tant de la Fundació El Molí d'en Puigvert , especialitzada en desenvolupar programes de rehabilitació social i laboral de persones amb TMS a la comarca del Maresme , com dels equips de botiga de Oysho .

L'establiment de Oysho ' for & from ' disposa d'una superfície comercial de 80 metres quadrats en una sola planta i ha estat concebut per oferir el nivell més elevat d'accessibilitat i eliminació de barreres , mantenint la imatge amb la qual Oysho es presenta en els més de 500 botigues a tot el món .

Projecte for&from: Onze anys d'integració

El 2001 , Inditex va establir els primers contactes amb la Fundació Molí d'en Puigvert amb l'objectiu d'explorar noves fórmules d'inserció socio-laboral per a col · lectius vulnerables i persones amb dificultats d'integració . Així , l'abril de 2002 es va posar en marxa a Palafolls una botiga Massimo Dutti en què treballen persones amb TMS . El 2008 , Bershka es va unir a aquest programa de la Fundació Molí amb una nova botiga 'for & from ' en aquesta localitat . Els èxits d'aquesta iniciativa són palpables en la integració social i laboral de la seva plantilla . Els empleats de Massimo Dutti i Bershka a Palafolls han millorat la seva salut , amb reduccions en els seus nivells de medicació i una important disminució dels seus ingressos hospitalaris .

El projecte ' for & from ' es va ampliar el 2007 i 2010 amb noves botigues de Massimo Dutti i Tempe a Allariz (Orense ) gestionades per persones amb diferents graus de minusvalideses físiques , en col·laboració amb la Confederació Gallega de persones amb discapacitades ( COGAMI ) . A finals de 2010 , Tempe inaugurar una nova botiga a Elx ( Alacant ) amb l'Associació Pro Discapacitats Psíquics d'Alacant ( APSA ) i el 2011 , Stradivarius es va unir a aquesta iniciativa del Grup amb una botiga a Manresa ( Barcelona ) , al costat de la cooperativa local Moltacte .

Nota de premsa de Inditex