Comunitat Terapèutica del Maresme
serveis salut mental | salutmental.cat
 

Notícia Ràdio Calella Televisió:La Comunitat Terapèutica del Maresme es trasllada al centre del carrer Bruguera

La Comunitat Terapèutica del Maresme ha obert un nou centre de formació i salut mental a Calella, al carrer Bruguera entre Amadeu i Ànimes, després de mesos de reformes de la finca, de grans dimensions. El director de la comunitat, el doctor Guillem Homet, ha explicat que tot i que les obres han trigat més temps del previst, més de la meitat de la seva activitat ha començat avui al nou centre.

 

 

Dilluns, 12/11/2018

S'hi tractarà a pacients adults amb diverses malalties mentals i addiccions a través d'un ampli equip de professionals de diferents especialitats.

En principi, estem al Centre de Salut Mental per adults, tots els problemes que tenen a veure amb el patiment de les persones adultes, i algun tema d'addiccions que també es tractarà aquí. […] Hi haurà psiquiatres, psicòlegs, treballadors socials, infermers, educadors socials… hi ha molta varietat de professionals de disciplines diferents perquè el patiment mental requereix professionals de disciplines diferents perquè l'àmbit de les seves necessitats és molt ampli i un sol professional no pot donar resposta a les necessitats del malalt mental.

El doctor Homet preveu que en el termini d'un mes s'hagin pogut traslladar tots els serveis que oferirà el centre. Quedarà pendent fer una inauguració oficial.

Segurament acabarem de portar tots els serveis d'aquí un mes i després farem una inauguració. Ja n'hem fet una amb els veïns més propers però volem que hi hagi una inauguració més formal. És un equipament que podrà donar servei per aquests problemes amb molta més propietat que a l'interior d'un hospital. Jo penso que serà un guany per la salut no només dels ciutadans de Calella, sinó per tots els ciutadans de l'Alt Maresme.

Es tracta d'un centre públic i gratuït pels usuaris, ciutadans de l'Alt Maresme que han estat derivats dels Centres d'Atenció Primària (CAP). El doctor Homet ha subratllat que aquest local donarà un servei similar al que presten els ambulatoris, de més fàcil accés i amb menys risc de patir infeccions hospitalàries.

L'hospital té una especificitat. Els tractaments hospitalaris no són els tractaments ambulatoris; els ambulatoris és una cosa més de participació, de tothom, tothom hi té un accés molt més fàcil, no es necessita entrar al recinte hospitalari que sempre té un risc, hi ha infeccions hospitalàries, i està destinat tractaments més específics, de més abordatge d'infermeria, de més abordatge tècnic i aquí és un CAP però dedicat a la salut mental.

Les obres de remodelació de la finca han tingut un pressupost aproximat de mig milió d'euros, que han costejat entre la pròpia Comunitat Terapèutica del Maresme i l'administració. Un cop s'hagin traslladat tots els serveis, es deixarà d'atendre als pacients de salut mental a l'hospital de Calella.