Comunitat Terapèutica del Maresme
serveis salut mental | salutmental.cat
 

La Diada de Salut Mental inaugura la campanya 'Les entitats, font de salut'

Del 04/10/2015 al 25/10/2015

Entre el 4 i el 25 d'octubre es durà a terme la campanya “Les entitats, font de salut”, promoguda per l'Ajuntament i la Comunitat Terapèutica del Maresme, amb la col·laboració dels Equips d'Atenció Primària del Masnou i les entitats del municipi. La presentació de la iniciativa serà el diumenge 4 d'octubre, en el marc de la Diada de la Salut Mental organitzada per Esquima.

L'objectiu principal de la campanya és incidir i difondre els beneficis per a la salut que l'associacionisme i el fet de pertànyer a una entitat pot tenir per a les persones. En aquest sentit, s'ha començat a treballar conjuntament amb la Subdirecció General de Drogodependències de l'Agència de Salut Pública de Catalunya de la Generalitat, per poder arribar a implementar el Programa de Prescripció Social, amb el qual es vol millorar el benestar psicològic de les persones amb risc de poder patir algun trastorn mental com per exemple depressions o ansietat, mitjançant la prescripció per part dels EAP de la  participació d'aquestes persones en activitats col·lectives com les organitzades per les entitats, contribuint així a que desenvolupin recursos socials i psicològics que proporcionin un reforç positiu que els ajudi a mantenir un estil de vida actiu i saludable, prevenint d'aquesta manera l'aparició de trastorns mentals.

Per fer evident com les entitats treballen per el benestar psicològic de la població, entre el 4 i el 25 d'octubre es duran a terme diferents activitats, com ara tallers, exhibicions i xerrades. La cloenda, serà  el 25 d'octubre amb la celebració de la Jornada d'Entitats. Per primera vegada, la trobada girarà al voltant d'un tema concret i totes les entitats que hi participin faran les seves contribucions als objectius generals. La Jornada es farà a l'edifici cívic Ca n'Humet i als seus voltants.